– In de prijzen bij de Lommelse Dweildag!

Tijdens het afgelopen Pinksterweekend hebben de Deurhoalers in het Belgische Lommel het plaatselijke Dweilfestival aangedaan. Op de camping zetten we snel onze gesponsorde Chocomel-tentjes op. Ze stonden in zo’n mooie kring dat een gemiddelde zondagmiddag-verjaardag van Tante Corry hier nog een puntje aan kon zuigen. Onze oude partytent fungeerde als afdakje.

chocomel

We kleedden ons snel om en pakten de instrumenten uit. Al met al trokken we veel bekijks! We gingen met de taxi naar het centrum van Lommel. De taximeneer bleek wat chagrijnig te zijn en haast te hebben. Loes, Dennis en Jannes niet, zodoende botste dit een beetje. Helaas had Mike zijn bretels nog in de tent laten liggen… Ondanks deze gebeurtenissen zijn wetoch zonder al teveel kleerscheuren in downtown Lommel aangekomen, alwaar we meteen vrienden maakte met de organisatie en de andere deelnemers.

Toeteren op een leeg plein?

Ons eerste setje begon op een leeg plein… Maar toen Danny met z’n klankkast We Will Rock You vocaal begon te begeleiden, kwam het volk van heinde en verre op ons af! Het dak ging er pas echt af toen Niels Chamin (alias Jan Klaassen) op de schouders nam. Onze eerste voorkeursstemmen werden hier al binnengeharkt! Tijdens de aankondiging van ons tweede setje werden de broekjes van onze Deurhoaleresjes geroemd. Na afloop van dit setje maakten we vrienden met een aardige fotograaf x! Hij heeft onze middag vanuit alle hoeken vastgelegd en zelfs close ups, bedankt x!

Deurhoalers 2

Tijdens onze laatste set moesten we de jury op het hoofdpodium overtuigen van onze kunsten. Ondanks dat we het onderste uit de kast, en alles uit de kan hebben gehaald, won The Black Wooow. Overigens zeer terecht! Echter werden we na de uitreiking van de juryprijs, compleet verrast met de publieksprijs! De Lommelaren hebben massaal op ons gestemd, waardoor onze stapel met voorkeursstemmen luttele centimeters groter was dan die van de rest. We mochten een toegift spelen, alleen was Josje was haar sax kwijt. Gelukkig kan Josje ook goed dansen en een bietje mee zwaaien, waardoor de sax snel vergeten was. Daarnaast sprong Mike na z’n Una Paloma-solo weer lekker in het rond, waardoor het publiek helemaal gek werd!

PI-PA-PIZZAAAAAA

Na de toegift gingen we lekker eten bij een Italiaans restaurant. Helaas was het een erg luidruchtige tent waardoor je elkaar nauwelijks kon verstaan. Gelukkig maakte de onze gastheer dit euvel helemaal goed met een rondje van het huis! Topgozer! Na een mooie avondwandeling terug naar camping, troffen Kyra, Vera en Inge de voorbereidingen voor de ontgroening van onze nieuwe mede-Deurhoalers. Wouter, Jorien, en Silke. Ook Tim, de grootste fan van Josje, moest eraan geloven. Bij een fout beantwoordde vraag moesten de deelnemers een glaasje wodka met chilivlokken drinken. Wouter vond het goed te doen, Kyra niet.

Deurhoalers 3

Tijdens het ‘’kampvuur’’ rondom de campinglamp van Jesse kregen we nog een fantastisch optreden van onze charmante gast Tim! Hij bezong een oude schurk van weleer (‘’Hij was de kwaadste niet, nee, nee, nee). Niels had tranen in zijn ogen, zo mooi! De volgende ochtend werd iedereen rond een uur of negen de tent uitgekookt door de felle zon. Daarnaast hing er een heerlijke brielucht om ons kampeerveldje heen (Jannes -onze chef catering- had de koelbox open laten staan). Na heerlijke tosti’s en een bakkie pleur pakte we alles weer in/verdween het grootste deel van onze tenten in de container en vertrokken we in de stralende zon terug naar Nijmegen!

Het was weer fantastisch!

Deurhoalers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *