– 100ste vierdaagse

Dit jaar bestond de 4Daagse 100 jaar en dat moest worden gevierd! En wat is een feestje zonder De Deurhoalers? Op zaterdagmiddag gingen de feesten van start en uiteraard waren wij er vanaf de eerste minuut bij! De eerste wandelaars en feestgangers die met de trein het Nijmeegse betraden werden vanaf de Ramblas (Schaik Mathonsingel) getrakteerd op de eerste Deurhoalende deuntjes. De kop was er af en de musici waren klaar om het centrum in te trekken.

Op de Broerstraat was het druk zoals vanouds en werd zelf ‘Het meisje met de prei’ herkent! Uit het publiek werd Niels spontaan een prei toegespeeld, helaas is onze prei niet ongeschonden de Broerstraat uitgekomen. Leuk feitje: wisten jullie dat de meeste mensen jarig zijn of hun vrijgezellenfeest vieren op de zaterdag van de 4Daagse? Bij de 6e keer ‘Lang zal ze Leven’ zijn we maar gestopt met tellen. Maar wat fantastisch om het iedereen zo naar de zin te maken in de stad!

Deurhoalers vierdaagse zomerfeesten Nijmegen

Dat de 4Daagse verbroederd was te merken op donderdagavond, waarbij we met TeQuilla, het studenten dweilorkest van QHarmony, samen ’t Dondert en ’t Bliksemt speelden. Daarvoor speelden wij op de Burchtstraat voor de H&M de set van ons leven. Vette trompetsolo’s van Loes en Chamin en een dikke soussolo van Dennis waren de saus over het optreden. Vijf rijen dik stonden de mensen om ons heen: klappen, springen en meezingen, het publiek ging helemaal los! De Burchtstraat was van De Deurhoalers. Deze avond werd afgesloten met een fijne uitsmijter bij de Shamrock, waar ook een hoge publieksparticipatie was.

En zo ging er weer ongelofelijk snel een 4Daagse voorbij. Wij kunnen niet wachten op de 101ste editie, waarbij wij het publiek weer zullen verrassen met nieuwe en verfrissende klanken!