– Carnaval 2016

Terugblik op carnaval en doorrr….

Het is een tijdje stil geweest op de site van De Deurhoalers, maar dat betekent niet dat we ook stil hebben gezeten. Ondertussen is de carnaval al een tijdje geleden, maar we kijken er met een goed gevoel op terug. Wat een feestje!

We zijn de carnaval begonnen bij het Wermblaosen en hebben daar een lekker setje gespeeld. In de tent op de Grote Markt werd het al vroeg stil, maar we hebben heerlijk deurgehoald tijdens de afterparty in café De Derde Kamer.  Daar hebben we spontaan nog een aantal meezingers gespeeld.

Op carnavalsmaandag stond er iets nieuws op de planning. Met het taxibusje op weg naar Geffen en géén idee waar we terecht zouden komen. Eenmaal aangekomen in de middle of nowhere bleek daar toch wel een gezellig feestje aan de gang te zijn. We hebben lekker gespeeld en gefeest.

Ottersum
In Ottersum wisten we al wat we konden verwachten: heel veel gezelligheid, de hofkapel, stamppot, een heleboel (turbo)polonaises, veel biertjes, een enthousiast boerenbruidspaar, dansen op tafel met de prins en ga zo maar door. Dit alles was opnieuw het geval en we hebben het heel erg naar onze zin gehad. Een aantal leden heeft het zo laat gemaakt, dat ze maar een slaapplek in Gennep hebben geregeld. Volgend jaar komen we graag weer terug!

Eerste repetities na de carnaval
Afgelopen zaterdag hadden we, na een welverdiende pauze, onze eerste repetitie na de carnaval. Dit was de tweede repetitie in onze nieuwe repetitieruimte in wijkcentrum De Heseweide, waar we heel erg blij mee zijn. De muziekcommissie had er voor gezorgd dat we gelijk konden beginnen met een aantal nieuwe nummers. En dat klonk eigenlijk meteen al best lekker! Na een uur repeteren zijn we bij elkaar gaan zitten voor een ALV, of ‘gal en bral avond’ zoals Hans het noemt. We hebben samen teruggeblikt op het afgelopen muzikale halfjaar en vooruitgeblikt op mogelijke optredens. We hebben er weer zin in! En doooooor!